English (United Kingdom)Italian - ItalyEspañol (spanish formal Internacional)GreekBulgarian (Български)Slovenčina (Slovenská republika)Deutsch (DE-CH-AT)
Home

Το πρόγραμμα

Τα κτίρια εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης θεωρούνται το κλειδί για τη μείωση των αεριών του φαινομένου του θερμοκηπίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κτίρια ευθύνονται για περισσότερο από το 40% των εκπεμπόμενων αερίων από την Ευρώπη. Ο τομέας των κατασκευών είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της.   Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/31/EK ορίζει συγκεκριμένους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα κτίρια.

Το πρόγραμμα EnEf στοχεύει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για επιχειρηματίες και διαχειριστές κατασκευαστικών εταιρειών. Τα περιεχόμενα της εκπαίδευσης θα αφορούν κυρίως την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, στο γενικότερο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας, της μείωσης ρύπων και της εξοικονόμησης κόστους.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση της γνώσης των επιχειρηματιών και διευθυντών εταιρειών του τομέα κατασκευών και τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των διαφορετικών εφαρμογών που συναντώνται στις διάφορες χώρες.

Στα πλαίσια του προγράμματος, θα σχεδιαστούν καινοτομικά εκπαιδευτικά υλικά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μια εκπαιδευτική πλατφόρμα εξ αποστάσεως (e-learning) μάθησης και θα περιλαμβάνουν προσομοιώσεις και ενδιαφέρουσες πρακτικές για τον τομέα των κατασκευών.

Στην πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα αναλύσει τα κενά που υπάρχουν στα υπάρχοντα εκπαιδευτικά συστήματα, όσον αφορά στο θέμα της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε αναφορά η οποία θα δημοσιοποιηθεί και τα εκπαιδευτικά περιεχόμενα θα αναπτυχθούν βάση της αναφοράς.

Τα περιεχόμενα θα δομηθούν σε διαφορετικές ενότητες. Αρχικά το υλικό θα αναπτυχθεί στην αγγλική γλώσσα και κάθε εταίρος θα το μεταφράσει στη γλώσσα του.

Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 20:22 )